Cadre didactice

Cadre didactice

Șef de disciplină: Prof. Dr. Tudor Drugan
Adresă: Str. Pasteur, Nr. 6
Telefon: 0374834501
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Contact

TD

Șeful disciplinei de Informatică Medicală, Director al Departamentului 11 Educație Medicală al Facultății de Medicină, cadru didactic la Disciplina Informatică Medicală din 1995, activitate didactică la disciplină din 1993.

Activitatea didactică: ciclul I (licență, Facultatea de Medicină: Biostatistică și Informatică Medicală & Metodologie Cercetării Științifice), ciclul II (cursuri de Metodologia Cercetării Științifice și Bioinformatică pentru masteratele UMF), ciclul III (Metodologia Cercetării Științifice pentru Școala Doctorală a UMF).

Domenii de interes: Metodologia Cercetării Științifice Medicale, Biostatistică, Bioinformatică, Învățământul Medical Asistat de Calculator, Inteligență Artificială.

Teme pentru posibile teze de licență:

  • Aplicații ale inteligenței artificiale în diagnosticul medical: Această temă de licență ar explora diversele moduri în care inteligența artificială (IA) este utilizată pentru a îmbunătăți precizia și eficiența diagnosticului medical. Acest lucru ar putea include examinarea utilizării IA pentru a analiza imagini medicale, date ale pacienților și alte informații clinice pentru a identifica boli și afecțiuni.
  • Evaluarea și modelarea statistică a evoluției biomarkerilor: Această temă de licență s-ar concentra pe dezvoltarea metodelor statistice pentru evaluarea și modelarea evoluției biomarkerilor în timp. Biomarkerii sunt molecule biologice care pot fi utilizate pentru a indica prezența sau progresia unei boli. Această cercetare ar putea avea implicații pentru detectarea precoce a bolilor și medicina personalizată.
  • Scoruri diagnostice: Această temă de licență ar explora dezvoltarea și validarea scorurilor de diagnostic, care sunt instrumente numerice utilizate pentru a evalua riscul unui pacient de a avea o anumită boală sau afecțiune. Această cercetare ar putea implica dezvoltarea unor sisteme noi de scorare sau evaluarea performanței celor existente.
  • Modelarea statistică a imagisticii medicale: Această temă de licență s-ar concentra pe dezvoltarea de modele statistice pentru analiza imaginilor medicale, cum ar fi razele X, scanările CT și RMN-urile. Aceste modele ar putea fi folosite pentru a identifica anomalii în imagini care pot indica o boală.
  • Utilizarea inteligenței artificiale pentru analiza imaginilor medicale: Această temă de licență ar explora utilizarea IA pentru analiza imaginilor medicale, cum ar fi razele X, scanările CT și RMN-urile. Acest lucru ar putea include dezvoltarea de algoritmi IA pentru detectarea automată a anomaliilor în imagini sau pentru a oferi asistență radiologilor în interpretarea imaginilor.

ReserchGate ResearcherID: N-1405-2014 
Scopus Author ID: 8843545800 
ORCID: 0000-0003-0097-262X 
Google Scholar

Telefon: 0374 834 501
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

SB1

Sorana D. Bolboacă este absolventă a Facultății de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca (promoția 1998), cu specializare (master) în Informatică Medicală și Biostatistică (2001). Sorana este medic specialist radiologie-imagistică medicală (2005), doctor în domeniul Medicină (2006) și conducător de doctorat în domeniul Medicină (2013).

Activitatea didactică: ciclul I (licență, Facultatea de Medicină: Biostatistică și Informatică Medicală și Metodologie Cercetării Științifice), ciclul II (master, Biostatistică și Bioinformatică – coordonator: Documentarea bibliografică și Etică și Integritate Academică), ciclul III (doctorat, Managementul Datelor în Cercetarea Medicală și Norme de Publicare și Etica Publicării Științifice).

Activitatea de cercetare: WoS, ORCID, GoogleScholar, ResearchGate

Domenii de interes: modelarea statistică a fenomenelor medicale, informatică medicală, practică medicală bazată pe evidențe, metode de cercetare în medicină, etica cercetării

Contact

+4 0374 834 506 (tel.)
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. (email)

CB

Cosmina Ioana Bondor este conferențiar la Disciplina de Informatică Medicală și Biostatistică. A absolvit Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Informatică și Matematică și a obținut un Master în Bioinformatică și un doctorat. în Științe Medicale (2013), a obținut o bursă postdoc. Ea a publicat peste 100 de articole științifice (peste 1000 de citate) și are și experiență ca programator. Activitate didactică: predă Informatică Medicală, Biostatistică și Metodologia cercetării medicale la secțiile română și engleză ale Facultății de Medicină, Medicină Dentară, Baleo-Fizio-Kinezioterapie, Radiologie, Master Bioinformatică și Biostatistică, Master Etică și Metodologie Cercetării în Medicină . Domenii de interes de cercetare: Statistică, Bioinformatică, Cercetare operațională, Exploatarea datelor, Complicațiile diabetului zaharat

Google Scholar Profile

Contact

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

HC

Medic primar, specialitatea ortodonție și ortopedie dento-facială
Titlu științific: doctor în medicină
Poziția didactică: conferențiar universitar

Activitate de predare: începând cu anul 2001 - lucrări practice și cursuri de metodologia cercetării științifice medicale, etica cercetării, informatică medicală și biostatistică - pentru studenţii facultăților de medicină generală și stomatologie (secţiile română, engleză și franceză), precum și pentru masteranzi și doctoranzi.

Teme principale de interes în cercetare: anomaliile dento-maxilare, estetica dento-facială, patologii orale și maxilo-faciale, boli bacteriene, micotice și parazitare, radiații electromagnetice de uz medical, bioetică, etica cercetării, metodologia cercetării în medicină.

Ca bursier Fogarty, a urmat studii postuniversitare în etica cercetării și etică clinică, obținând diploma de master în bioetică de la Universitatea Clarkson și Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York. În prezent, Dr. Colosi coordonează programul de master în Etică și Metodologia Cercetării în Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca, program înființat în cadrul unui proiect de cercetare finanțat de U.S. National Institutes of Health.

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-9675-2893

Contact

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

MI
  • Absolventă a Facultății de Matematică şi Informatică a UBB, Cluj-Napoca
  • Doctor în Medicină, UMF „Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca

Activitate didactică actuală: cursuri & lucrări practice de Biostatistică și Informatică Medicală, Metodologia Cercetării Stiințifice pentru studenţii facultăților de medicină generală  și medicină dentară (secţia franceză, secția română); cursuri & lucrări practice de Biostatistică & Modelarea fenomenelor biologice pentru masteranzi

Teme de interes în cercetare: Modele Liniare Generalizate, Modelarea prin Ecuații Structurale, Analiza statistică a multidimensionalității datelor medicale, metode si tehnici de validare a chestionarelor .

Contribuția științifică :   Google_Scholar, ResearchGate

Contact

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

DL

Daniel Leucuța a absolvit Facultatea de Medicină a UMF Cluj, activează în cadrul disciplinei de Informatică Medicală și Biostatistică din 2005, unde predă Informatică Medicală și Biostatistică, Citirea critică a articolelor medicale, Metodologia Cercetării Științifice Medicale (pentru studenți, masteranzi și doctoranzi).

Teme principale de interes: referate sistematice și metaanalize, evaluarea calității articolelor, analiză statistică (tehnici multivariate).

Contribuția științifică s-a concretizat în numeroase articole științifice: https://www.researchgate.net/profile/Leucuta-Daniel-Corneliu

Contact

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

MV Activitate didactică: cursuri si lucrări practice de Informatică medicală şi biostatistică si Metodologia Cercetării Știinţifice la Facultatea de Medicină și facultatea de Medicină Dentară, secţia română şi engleză.
Domenii de interes: metode statistice, baze de date distribuite, baze de date medicale, metode de decizie multicriterială cu aplicaţii în medicină.
Diplome: Doctor în informatică, Master în baze de date distribuite, Master in bioinformatică, Licenţă în informatică, Facultatea de Matematică şi Informatică
Experienţă anterioară: analist programator la Yonder IT Solution (Nethrom).

Contact

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

TC

Doctor în științe, cu teza în domeniul E-learning-ului medical

Lector / Șef Lucrări din anul 2009

Titular curs Biostatistică și Informatică Medicală – Medicină, Anul 1, Linia Engleză

Lucrări practice la materiile Biostatistică și Informatică Medicală și Metodologia Cercetării Științifice Medicale

Contact

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

DI

Doctor în ştiinte din anul 2008.

Activitate didactică în cadrul programelor Facultății de Medicină și Facultății de Medicină Dentară, liniile de studiu română și engleză, nivel de licență și master.

Domenii de cercetare de interes: educație medicală, dezvoltarea și implementarea instrumentelor informatice cu aplicabilitate în educația medicală, metodologia cercetării medicale

Contact

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

AU

Poziția didactică: Asistent universitar

Vechime experiență : 15 ani ( M.S.C., Ph.D.)

Activitate didactică actuală: În prezent predă Biostatistică și Informatică medicală  și Metodologia cercetării medicale studenților de la Facultatea de Medicină și celor de la Facultatea de Medicină Dentară. În plus, predă activități practice pentru cursuri de master, cum ar fi Baze de date bibliografice. Metodologia căutării.

Direcții de cercetare: Interesele ei actuale variază de la medicină pe rețelele sociale la educație medicală, etica academică și a cercetării, și aplicații ale modelelor de limbaje mari în medicină.

Contact

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

AB

A absolvit Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” în 2016, iar în același an și-a început studiile la Școala Doctorală, obținând titlul de Doctor în Medicină în 2021.

În 2017 și-a început rezidențiatul în specialitatea Diabet zaharat, Nutriție și Boli Metabolice din Spitalul Clinic Județean Cluj-Napoca, în prezent fiind medic specialist.

Din 2017 până în prezent, a predat noțiuni practice de Metodologia cercetării științifice precum și Biostatistică medicală studenților Facultății de Medicină la secțiunile română și engleză.

Contact

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

IT

Activitate didactică: activități practice de biostatistică și metodologie de cercetare medicală pentru studenții români și francezi la medicină generală și stomatologie

Activitate de cercetare: mecanisme inflamatorii și biomarkeri pentru obezitatea infantilă, medicină bazată pe dovezi, metodologie de cercetare, analiză multifactorială, studii observaționale

Activitate clinică: Medic rezident pediatrie generală

Contact

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

VN Vlad Nechita este medic rezident chirurgie generala si asistent didactic la Sectia Informatica Medicala si Biostatistica, unde preda Informatica Medicala si Biostatistica in anul I de studiu, respectiv Metodologia Cercetarii Medicale in anul II.
Domenii de interes:
- Evoluția perioperatorie a biomarkerilor inflamatori în patologia chirurgicală benignă și malignă (colangiocarcinomul Klatskin și adenocarcinomul gastric).

Contact

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

GRIA

Poziția didactică: Asistent universitar

Vechime/experiență: Februarie 2022

Activitate didactică actuală: Lucrări practice de Informatică medicală și biostatistică, respectiv Metodologia Cercetării Științifice pentru studenții Facultăților de Medicină și Medicină Dentară din anul I și II – secția română și franceză.

Contact

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

OA Tehnician. Întreţine infrastructura hardware destinată activităţii didactice specifice.

Contact

RB Tehnician. Întreţine infrastructura hardware destinată activităţii didactice specifice.

Contact